בחצרות סערט ויזניץ
-
פורום פנימי מהנעשה והנשמע בחצר הקודש סערט ויזניץ
אחראי: @סערט-ויזניץ
-
לכל מי שיש עדכונים, ובאריכטן, תמונות סרטונים והקלטות וכדו’ על חצר קדשנו, מוזמן בזאת להשאיר כאן.
הערות והארות יתקבלו בשמחה.
[email protected]
שלכם
@סערט-ויזניץ -
תוכן העניינים:
בלחיצה על הנושא, תועברו מידית למיקומו.
שימו לב! שמידי פעם זה מתעדכן.יומא דהילולא - כ’ תמוז תשפ"ב
דיבור בשעת התפילה
ספה"ק חכמת אליעזר
עידכון על מנוחת הנפש
ניחום אבלים אצל הנה"ח בן ציון ווייס
-
יומא דהילולא קדישא של מרן רביה"ק ה"חכמת אליעזר" זיע"א כ’ תמוז תשפ"ב
שבת יארצייט | באריכט והקלטה
רבינו שליט"א ניגש אל העמוד בכל התפילות כנהוג בחצר קדשנו.
בטיש שבת בלילה השתתף כ"ק אדמו"ר משאץ ויזניץ.
שר ונגנו ניגונים לכבוד ההילולא, רבינו שליט"א כיבד את הרה"ח ר’ חיים בנט לשיר את השיר “זמירות היו לי” שהוציא לכבוד הופעת ספה"ק “חכמת אליעזר”.
רבינו שליט"א התחיל את הניגון שרבינו זיע"א היה שר בשנים האחרונות.
רבינו שליט"א כיבד את הר"ר אברהם אביש שטרנבוך בן הרה"צ ר’ אשר חיים שטרנבוך שליט"א לנגן ניגון והתחיל את הניגון ליבי ובשרי, לאחמ"כ רבינו שליט"א אמר לו לשיר את הקטעים לבד חזן וקהל.
לאחמ"כ רבינו שליט"א כיבדו בברכת המזון.
שבע ברכות: 6 ברכות אדמו"ר משאץ ויז’ניץ, ברכה אחריתא הרה"ג ר’ מאיר כץ שליט"א.
רבינו שליט"א כיבד את גבאי רבינו זיע"א הרה"ח חיים מאיר סבו הי"ו לשיר ‘הילכך’.
לקראת סוף הטיש התחיל רבינו שליט"א את הזמר י-ה ריבון (לא שרים כל שבוע, רק בשבתות מיוחדות), ובסוף הטיש את התחיל רבינו שליט"א את הניגון “צמאה צמאה…” (המהיר) שרבינו זיע"א היה מנגן מידי שבת בסוף הטיש.
רבינו שליט"א רקד עם החתן בניגון של הרה"ק הר"ר אלימלך זיע"א, לאחמ"כ רבינו שליט"א רקד בעוז ותעצומות ובמחיאות כפיים.
הטיש נגמר בשעה 2:45, וערך כ- 3 וחצי שעות.
בקריאת התורה בין גברא לגברא רבינו שליט"א אמר “תוירה” לסובבים.
לאחר התפילה ירד רבינו שליט"א להיכל הישב"ק ל’מיטאג טיש’.
במהלך הסעודה כיבד רבינו שליט"א את הרב שמחה שטטנר שליט"א לספר עובדות וזיכרונות מרבינו זיע"א, וסיפר לאורך זמן הרבה סיפורים.
אחה"צ התקיים מעמד “דבריו חיים וקיימים” נשא דברים הרה"ג אליעזר גרוסמן שליט"א מו"ץ ברמת ויז’ניץ.
בס"ש בדא"ח בתוך דבריו ציין רבינו שליט"א שההתרגשות גדולה לקראת הוצאת הספה"ק ‘חכמת אליעזר’ על התורה, שעבדו על זה מאוד קשה וכו’.
כמו"כ רבינו חרג ממנהגו והשמיע דברי מוסר ועורר על העניין שעורר רבות רבינו זיע"א - בענין דיבור בשעת התפילה (ולאחר האסונות שפקדו את העיר חיפה בשבוע האחרון בפטירתם של אשתו של מנכ"ל המוסדות, והנערה הס ע"ה) ואמר בתוך דבריו שרבינו זיע"א היה מתפאר בכך שבבית מדרשינו לא מדברים בשעת התפילה… אמנם זה רק יחידים, ואולי גם לא יודעים את חומרת העניין… ומי שרוצה לדבר שילך לדבר במקומות אחרים ולא ידבר בבית מדרשנו בכל אתר ואתר…"
לאחמ"כ ניגנו דרור יקרא בניגון “באלוקים בטחתי” של סקולען, לאחמ"כ התחיל רבינו שליט"א לשיר את הניגון באלוקים בטחתי עם התלהבות גדולה.
מצו"ב הקלטה:
במוצ"ש מכרו את הספה"ק חכמת אליעזר לקהל הרב של אנ"ש שבאו לחסות בצל רבינו שליט"א לשבת יארצייט. -
שולה"ט ליל היא"צ | באריכט הקלטות ותמונות
משעות אחה"צ מכרו את כל הספרים שיו"ל ע"י אנ"ש סערט ויז’ניץ במכירה מיוחדת עם מחיר מיוחד לרגל היא"צ.
כמו"כ את ספה"ק ‘חכמת אליעזר’ עה"ת ספר בראשית חלק א’ שיצא לאור במיוחד ליא"צ השביעי.בטיש השתתפו:
כ"ק מרנן האדמורי"ם משאץ ויז’ניץ, נדבורנה צפת, גאב"ד מאקווא.
הרב אהרן אליהו פלדמן.
הרב מאיר כ"ץ.
הרב שלמה וישראל שטרנבוך בניו של הרב אליהו שטרנבוך זצ"ל.
הרב ברוך והרב מאיר עמנואל הגר שליט"א בני אב"ד י-ם.
הרב ישראל הגר בן ויז’ניץ ב"פ.
הרב פרנקל אב"ד יבניאל.
אב"ד האג הרב מאירס שליט"א.
רבני העיר:
רב ק"ק צאנז, רב ק"ק ויזניץ, רב קהל חסידים, הרב מרדכי ליבר כהן שליט"א.
ח"כ:
מאיר פרוש, ויעקב טסלר.
ישראל פרוש ראש עיריית אלעד, חנוך זייברט.רבינו שליט"א סיים את הש"ס, ומיד לאחמ"כ בדא"ח דיבר על עניין המתקת הדינים שצדיקים מביאים.
מצו"ב הקלטות של סיום הש"ס ושל הדא"ח:
סיום הש’'ס סערט ויזניץ.aac
דא’'ח בטיש יארצייט סערט ויזניץ.aac
קרדיט: ‘מערכת בחצר הקודש’.רבינו שליט"א זימר את הזמר ‘יזכור אהבתם’ חזן וקהל.
לאחר עריכת השולה"ט התקיים 'שיח חסדים בו העלו זכרונו הטהור ואת הליכתיו ודרכיו זקני אנ"ש.**
-
שחרית - עליה לציון הק’ | באריכט ותמונות
למחרת ביום שלישי לאחר תפילת שחרית נכנסו המתפללים ללחיים רבינו שליט"א, בירך בלש"ק “שזכותו יגן עלינו ועל כל ישראל”, וכולם עברו לאמירת לחיים.
אחה"צ הגיע רבינו שליט"א לבית החיים “זכרון מאיר” בב"ב בשעה 6:45 בדיוק.
במקום היו דוכני התרמה לתרום לישיבתנו הק’ ‘חכמת אליעזר’ בב"ב כמידי שנה בשנה.
לאחמ"כ הדליק רבינו שליט"א נרות על הציון הק’באמירת תפילת מענה לשות מסידור יעב"ץ מירושת רבותינו הק’
באמירת תהלים
על ציון דודו הרה"צ אליהו שטרנבוך זצ"ל ראב"ד אנטווערפן שחל יום למחרת כ"א תמוז
על ציון זקנו הרה"ק בעל ה"אהבת ישראל" זיע"א
על ציון זקנו בעל ה’מקור ברוך’ זיע"א
בהשטחות
בקדיש
הקהל
ביציאה מהבית החיים
-
דיבור בשעת התפילה
לאחר שעורר רבינו שליט"א בעניין הדיבור בשעת התפילה, רבינו שליט"א קרא לקודש פנימה 5 אברכים חשובים ומינה אותם להיות אחראים על הדיבור בביהמ"ד הגדול ברמת ויז’ניץ ‘לעורר את הציבור בנועם אבל בתקיפות’ (כלשה"ק) לא לדבר בשעת התפילה בכל המקומות שנקראים בשטח הביהמ"ד.
מצו"ב שוב הדא"ח בעניין התפילה שנאמרה בס"ש בשבוע האחרון פר’ מטות בעניין הדיבור בשעת בתפילה:
-
רבינו שליט"א נסע היום מרמת ויז’ניץ למעונו הקודש בהר כנען שבצפת, למנוחת הנפש בשבועות הקרובים.
-
לפי המתוכנן כעת, ייצא רבינו שליט"א למנוחה באוסטריה - לאחר תשעה באב.
-
-
מודעות פרשת מטות:
-
@סערט-ויזניץ האם זה בטוח? פשוט אני גר בירושלים ומגיע לחיפה מי"ז באב עד כ"ו באב, האם יש מצב שאני יוכל לראות את הרב’ה שליט"א או לא?
-
@חסיד-אונגוואר אמר בבחצרות סערט ויזניץ:
@סערט-ויזניץ האם זה בטוח? פשוט אני גר בירושלים ומגיע לחיפה מי"ז באב עד כ"ו באב, האם יש מצב שאני יוכל לראות את הרב’ה שליט"א או לא?
אי אפשר לדעת לפעמים הרב"ה הוא קופץ לביקור לכמה שעות
אבל אפשר לראות אותו בצפת הר כנען שעה נסיעה משם -
בטוח.
וגם אם בסוף רבינו שליט"א יישאר בארצנו הקדושה, הוא ישהה בביתו נאוה קודש בעיה"ק צפת בהר כנען רחוב הרב יעקב הופרט.
אגב יש שם בשבת מניינים ומקווה וכו’. -
@msh אמר בבחצרות סערט ויזניץ:
אי אפשר לדעת לפעמים הרב"ה הוא קופץ לביקור לכמה שעות
אבל אפשר לראות אותו בצפת הר כנען שעה נסיעה משםבבין הזמנים הוא לא קופץ, רק באמצע השנה כשנמצא תקופה ארוכה בצפת.
-
היום יום שלישי מגיע כ״ק רבינו לניחום אבלים בבית משפחת וייס בבני ברק ולאחמ״כ חוזר לביתו נאוה קודש ברמת ויזניץ עד מחר יום רביעי
-
הספר חדש “חכמת אליעזר”
האם זה מיוסד מכה"ק של הרבי זצ"ל בעצמו או מוקלד מהקלטות ומכתבי התלמידים? -
הספר חדש “חכמת אליעזר”
האם זה מיוסד מכה"ק של הרבי זצ"ל בעצמו או מוקלד מהקלטות ומכתבי התלמידים?כתב יד קודש
-
@חסידים-הראשונים אמר בבחצרות סערט ויזניץ:
הספר חדש “חכמת אליעזר”
האם זה מיוסד מכה"ק של הרבי זצ"ל בעצמו או מוקלד מהקלטות ומכתבי התלמידים?כתב יד קודש
מאיזו שנים?
-
@חסידים-הראשונים אמר בבחצרות סערט ויזניץ:
הספר חדש “חכמת אליעזר”
זה חידוש כיון שהספר המקור ברוך ידוע שזה רק מכתבי התלמדים