שמחת בית באיאן סיון תשפ"ב
-
שמחת בית באיאן
שמחת אירוסי בן זקוניו של כ"ק האדמו"ר מבאיאן שליט"א
עם בת הרה"צ ר’ חיים וגשל שליט"א בן הרה"צ רבי צבי שליט"א משפיע בישיבת ערלוי וחתן האדמו"ר מסטרטין פלדבוש זצ"ל -
שמחת הווארט כעת בדירתו של אדמור מבאיאן שליטא בי-ם בהשתתפות החתן כלה והמחותנים
-
התנאים הערב באולם בית מלכה בירושלים
-
המחותן ר’ חיים ווגשל הינו חסיד בעלזא
-
שמחה גדולה בבאיאן: הבן המוז’יניק התארס
שמחה פורצת גבולות בחצר חסידות באיאן לרגל אירוסי בנו המוז’יניק של הרבי מבאיאן, הבחור החשוב ישראל ברייאר, שהתארס בשעה טובה עם בת משפחת וגשל מירושלים. בחסידות נערכים לחתונה הגדולה
משה ויסברג. כל רגע.
החתן עם אביו הרבי בחג הסוכות | צילום: באדיבות המצלםבחצר חסידות באיאן שמחה גדולה עם התארס בנו הקטן של האדמו"ר, המכונה ה’מוז’יניק’, מדובר בבחור החשוב ישראל ברייאר, בנו הצעיר של הרבי, מבחירי ישיבת טשערנוביל בבני ברק.
הכלה היא בתו הרה"ג רבי חיים וגשל מירושלים, בנו של הגאון רבי הערשל וגשל, מרבני ומשפיע ישיבת ערלוי, וחתן האדמו"ר מסטרטין פלטבוש זצ"ל.
שמחת הווארט נערכה בבית הכלה ברחוב הרב סורוצקין בירושלים בהשתתפות המחותנים.
החתן שרוליק, בן ה-19 וחצי, נחשב לבחיר ישיבת טשערנוביל, נודע כבחור עדין נפש שזוכה לחביבות יתירה מגדולי האדמו"רים.
ל’בחדרי חרדים’ נודע כי הצעות רבות שוגרו לחצר בית הרבי. החסידים מספרים כי הרבי מבאיאן בחר דווקא משפחה שאינה מפורסמת מבחינת הייחוס הגרנדיוזי.
בחסידות באיאן נערכים לשמחת האירוסין תחילה ולאחר מכן לשמחת החתונה הגדולה בחצר החסידות שתתקיים בחורף לאחר שלוש שנים שלא נערכה שמחת חתונה בחצר החסידות מאז החתונה האחרונה לבתו של הרבי.
-
המחותן הוא מראשי ישיבת דרכי יושר דחסידי באבוב 45 בי-ם
-
@בעלזער-חסיד אמר בשמחת בית באיאן סיון תשפ"ב:
נראה לי שהוא מחסידי ערלוי
-
@הצב-י אמר בשמחת בית באיאן סיון תשפ"ב:
נראה לי שהוא מחסידי ערלוי
שמו מופיע ברשימות אנ"ש וחי אחיך וכמו"כ הוא מגיע כסדר לתפילות וטישים ככה שנראה לי שהו אכן בעלזער כי אם הוא גם מסתובב ברחמסטריווקא ועוד
-
הוא לא חסיד בעלזא
הוא רק מסתובב בבעלזא כמו בעוד כמה מקומות…
למעיישה זה כך: רשמית הוא חסיד ערלוי, למעיישה הוא אוחז את עצמו כיום חסיד ראחמיסטרייווקא
ודרך אגב, וחי אחיך מלא בכל מיני שמות שדורכים בבעלזא פעם בשנה ומשם אי אפשר להביא ראיות… -
@צאצאלקדושיעליון מי המחותנים שלו?
נראה לי שהוא חיתן עם הערלויע’ר -
@צאצאלקדושיעליון מי המחותנים שלו?
נראה לי שהוא חיתן עם הערלויע’רלפני כארבע שנים נישאה נכדת כ"ק האדמו"ר מערלוי שליט"א בת לבנו הרה"צ שלום צבי סופר חתן כ"ק האדמו"ר מקוסוב ויז’ניץ שליט"א לחתן נכד הגה"ח הערשל וגשל שליט"א בן לבנו הרב חיים וגשל שליט"א ונכד כ"ק האדמו"ר מסטרעטין זצ"ל
-
התנאים הערב באולם בית מלכה בירושלים
התנאים היום הוא לבני המשפחה בלבד ואי"ה בימים הקרובים יתקיים השמחה לכלל החסידים
-
ככל הנראה זמן החתונה לפני יז חשון תשפג שאז הבחור נהיה בן עשרים
-
לא יתקיים שמחת התנאים לכלל החסידים רגיל אלא מחר יום ה’ לאחר מעריב יעברו הציבור אצל האדמו"ר שליט"א בשיר וכלי זמר לאחל מזל טוב לכבוד השמחה הגדולה
-
החתן נצפה יחד עם אביו שליט"א בכניסה לאחד משמחות החתונה בחצר הקודש
-
יש אפשרות להכנס ?
אדמורי"ם מגעים שם ? -
הרה"צ רבי אהרן מרדכי שליט"א השתתף בשעה האחרונה בשמחת האירוסין
-
השתתפו עד עכשיו הרה"צ רבי אהרן מרדכי רוקח שליט"א והגאון הגדול ר’ מרדכי אויערבאך שליט"א וכן האדמורים מסוכטשוב וסקולען י-ם
יש לציין שהאדמור מסוכטשוב מחותן גם של האדמור מבאיאן וגם של המחותן ר’ חיים ווגשאל -
הגיעו להשתתף עוד האדמורי"ם מקוז’ניץ גארליץ והגאון ר’ אשר חיים שטרנבוך שליט"א
-
יש תיעודים משם ?