לבישת קיטל ביוה"כ
-
תגובה: אשכול הדיונים
מהו מקור המנהג בגור שלא ללבוש קיטל ביום הקדוש אלא רק החזן, (חידוש מעניין שנודע לי רק השנה) ומה לגבי פסח ור"ה,?, והאם יש עוד מקומות שנוהגים לא ללבוש ? -
בבעלזא גם לא לובשים רק בפסח
כי היה פעם אצל השר שלום שהיה מאוד צפוף בבית כנסת
והאדמו"ר אמר להוריד את הקיטל ונהיה הרבה יותר מרווח
ואז הוא אמר שהמלאכים חשבו שהם מלאכים אז הם הגיעו
ובגלל זה לא היה מקום
מאז לא לובשים בבעלזא קיטל לבן -
@דער-חסיד-0 ידוע שבגור משתדלים ע’פ הלכה, ולכן רק החזן, בפסח -ליל הסדר- בגלל שכתוב בהלכה האדמור לובש, וכל מי שרוצה לובש בביתו, (יש הרבה שמסתפקים בכך שהאדמור לובש ויש שלובשים כי למדו בהלכה או כי אחד הבנים סיפר שלמדו בת’ת) כך לפי הבירור
-
@אברהם-דוד אמר בלבישת קיטל ביוה"כ:
@דער-חסיד-0 ידוע שבגור משתדלים ע’פ הלכה, ולכן רק החזן, בפסח -ליל הסדר- בגלל שכתוב בהלכה האדמור לובש, וכל מי שרוצה לובש בביתו, (יש הרבה שמסתפקים בכך שהאדמור לובש ויש שלובשים כי למדו בהלכה או כי אחד הבנים סיפר שלמדו בת’ת) כך לפי הבירור
יותר מדויק לומר שבגור אין ‘מנהגים’,
ואלו שכן לובשים זה בד’‘כ כי ראו כך אצל אבותיהם ולמעלה
ולא כי אחד הבנים סיפר שלמדו בת’'ת -
@גערער-חסיד רק לתשו"ל או לשתף
כנראה שאינך יודע כמה נשאלו מבוגרים שהם כיום מעל 70 -בשמחות או בקויטלעך פרטיים ובהזדמנויות שונות- מה נהג הבית ישראל ומה נהג האמרי אמת [אחד הפרטים הידועים זה לגבי כזית המוציא בסעודה ג’ בשבת ערב ראש חודש, שבעבר נהגו לאכול וכיום יותר מעשור יש הפרדה “לא לערב שבת עם מוצאי שבת”]. לגבי הילדים שמעתי על כך מרבים מעל 40 בעשור האחרון וגם לפני היות וזה גם חינוכי, [וכשהם מתארחים הם לא לובשים כדי לכבד את האבא או את חמיו שהוא הדמות עם הקיטל] -
@אברהם-דוד סליחה על האיחור שבתגובה אבל בא נעשה קצת סדר
כנראה שאינך יודע כמה נשאלו מבוגרים
יש הבדל בין בירור המנהגים ובטח רעבישע הנהגות לבין הנהגתם בציבור
אא’‘כ מדובר בעניין הלכתי וכמו הדוג’ שהבאת:אחד הפרטים הידועים זה לגבי כזית המוציא בסעודה ג’ בשבת ערב ראש חודש,
מעבר לכך ידועה ההתבטאות שספר המנהגים של גור זה ההלכה[איני זוכר במדויק]
ברור שתמיד אפשר למצוא יוצא מן הכלל אבל זה העיקרון -
@גערער-חסיד הגבתי לפי המידע שיש לי אחרי בירור מקיף בלא קשר למה שנכתב לפני שהגבתי
רצונך לעשות סדר לפי ידיעתך, זכותך ותבורך, אבל זה לא משנה מהמידע שיש לי -
@שני-כהן אמר בלבישת קיטל ביוה"כ:
מאז לא לובשים בבעלזא קיטל לבן
ומי כן לובש ? ומתי ? תסדר לנו את הדברים קצת