עדכונים ממעונו של מרן הגר"ד לנדו שליט"א
-
עדכונים וחדשות סקופים ודיווחים ממעונו של רבנו הגדול מרן גאון ישראל הגר"ד לנדו שליט"א
-
אמש עלה למעונו של רבנו הגדול מרן גאון ישראל הגר"ד לנדו שליט"א רבה של פנמה הרב דוד פרץ שליט"א להתייעצות בדברים העומדים על הפרק. (צא’ט עדכוני רשכבה"ג)
-
במהלך השבוע השתתף רבנו הגדול מרן גאון ישראל הגר"ד לנדו שליט"א בחתונת נכדת אחיו הגאון הרב שריה לנדו שליט"א בת להגאון הרב יעקב לנדו ממקורבי מרן שליט"א ומרבני שכונת גני איילון בלוד. (מנחת דבר)
-
השבוע במוענו של מנהיג הדור - ביום ראשון עלו למעונו הגאון רבי צבי וינפלד ר"י אור אלחנן להזמינו לברמ"צ לבנו עם קבוצת תלמידים ושוחחו על הסוגיא הנלמדת בישיבתו מס’ נדרים.
כמו כן ביום ראשון הגיעו הרב דוד רייסנר רב של חריש להזמין לנשואי בתו והרב יצחק קורלנסקי גם לנשואי בתו.
ביום שלישי נכנס ראש ישיבת סלבודקה מרן הגאון רבי משה הלל הירש שליט"א להתייעצות ממושכת בענייני השעה במעונו של מרן שליט"א
אמש יום רביעי עלה הגאון הרב אלימלך קורנפלד שליט"א רב קהילת הגר"א ברמת בית שמש א’ להתייעצות אצל מרן שליט"א. (צא’ט עדכוני רשכבה"ג) -
‘משפחה’ בארה"ב בסיקור מקיף ממסעו של רבנו הגדול מרן הגר"ד לנדו שליט"א
**
-
אמש השתתף רבנו הגדול מרן גאון ישראל הגר״ד לנדו שליט"א בשמחת ה’שבע ברכות’ לנכדת הרב יהודה יברוב מיתד נאמן שנערכה בבני ברק. (צא’ט עדכוני רשכבה"ג)
ח"כ הרב אורי מקלב הי"ו נגש לתברך רבנו הגדול מרן גאון ישראל הגר"ד לנדו שליט"א כשהוא בכניסתו לשבע ברכות לנכדת הרב יהודה יברוב הי"ו.
-
במלאות השלשים - כנס במעונו של רבנו הגדול
אמש במעונו של רבנו הגדול מרן גאון ישראל הגר"ד לנדו שליט"א מעמד מיוחד של ‘חבורת מקבלי עול תורה’ ככלות השלושים לפטירתו של רשכבה"ג מרן הגרי"ג אדלשטיין זצוק"ל, בהשתתפות מרן הגרמ"ה הירש שליט"א ומרנן הגר"ש גלאי הגר"ב שרייבר הגרח"פ ברמן הגרצ"י אדלשטיין הגר"י אדלשטיין והגראי"ש אדלר.
-
לאחר הכנס נשאר להתייצות בעניני השעה הגה"ג רח"פ ברמן שליט"א מראשי ישיבת פונביז’ (צא’ט עדכוני רשכבה"ג)
-
עוד מהכנס אמש במעונו של רשכבה"ג: לאחר מכן נשארו בני מרן ראש הישיבה הגרי"ג אדלשטיין זצוק"ל - הגאונים הגדולים רבי צבי יהודה ורבי ישראל אדלשטיין ושוחחו בלימוד זמן ממושך אם מרן שליט"א
-
שמחה בגבעה: רבנו הגדול מרן גאון ישראל הגר"ד לנדו שליט’'א מאחל מזל טוב למרן הגרמ"ה הירש שליט"א בשמחת הברית לנינו בן לנכדו חביבו הרב מרדכי הירש נכד לבנו הגר"א הירש מרבני הישיבה. (ישראל כהן - צילום שוקי לרר)
-
על משמר החינוך הטהור: על רקע הדיונים ביחס לממ"ח עלו למעונו של רבנו הגדול מרן גאון ישראל הגר"ד לנדו שליט"א לדיון מיוחד מרן ראש הישיבה הגרמ"ה הירש ומרן הגר"ד כהן יחד עם מנכ"ל החינוך העצמאי הרב אליעזר סורוצקין על האתגרים בשדה החינוך ועל הדרך בה יש לפעול.
-
רבנו הגדול מרן גאון ישראל הגר"ד לנדו שליט"א - ב’קידוש לבנה’ הערב במעונו בב"ב.
-
אמש במהלך שמחת הברית שהתקיימה לנכדו של מרן רה"י הגרמ"ה הירש שליט"א ב’גבעת הישיבה’ נגש להתברך מפי רבנו הגדול מרן גאון ישראל הגר"ד לנדו שליט"א בנו של מרן הגרמ"ה הרב אהרן הירש שליט"א מרבני ישיבת ‘סלבודקא’.
-
תיעוד וידיאו מהקודש פנימה: איך הגיב רבנו הגדול מרן גאון ישראל הגר"ד לנדו שליט"א כשקיבל לידיו את הספר החדש על רשכבה"ג מרן ראש הישיבה הגר"ג אדלשטיין זצוק"ל.
תיעוד וידיאו מפעים מהקודש פנימה: הקושיה של רבינו מהסיפור על ‘החזון איש’ והלימוד שהורה ללמוד מהספר החדש.
תיעוד: מנחת דבר.
רבנו הגדול הגרד’'ל מעיין בספר הקברניט.jpg
בתוך השלושים להסתלקותו של רשכבה"ג מרן ראש הישיבה הגר"ג אדלשטיין זצוק"ל, נכנס אחד מתלמידיו למעונו של רשכבה"ג מרן גאון ישראל הגאון רבי דב לנדו שליט"א והביא לו את הספר החדש ‘הקברניט’ שיצא לאור השבוע, ובו עובדות על מרן הגר"ג זצ"ל.כשקיבל רבינו את הספר שאל: “זה ספר על רבי גרשון? יפה מאוד, יפה מאוד”.
לאחר שרבינו עיין בקורת רוח בספר, אמר התלמיד בפני רבינו כי המשגיח הגאון רבי דב יפה אמר בשם החזון איש שספרים על גדולי ישראל זה כמו ספרי מוסר.
רבינו השיב מיד “נכון מאוד. אבל יש תנאי לזה, את הדברים שאפשר לקיים - לקיים. ומה אפשר לקיים? מה אפשר לקיים כל אחד? בן אדם לחברו! זה אין שום תירוץ, בין אדם למקום - אני לא כל כך גדול, אבל בן אדם לחברו אין שום תירוצים. בן אדם לחברו, ללמוד מזה למעשה, אם לא לומדים למעשה מה זה שווה?”.
רבינו המשיך לעיין בספר ואז קרא עובדה על מרן החזון איש שהעניק ספר במתנה לרבי גרשון, אך אמר לו כי הספר לא מתנה ממנו אלא שייך לתורם שתרם את הספר.
ומיד הגיב רבינו: “הסיפור הזה, יש לי קושיה עליו…אני גם קיבלתי מתנה (מהחזון איש) והוא לא אמר לי את המילים האלה… יש לי ספר שלו והוא לא אמר לי. אני מספר סיפור, מעשה שהיה, יש לי ספר שלו. יכול להיות שזה היה. אני הבנתי שכך, גם בעצמי הבנתי. זה הסיפור”.
לאחר שהמשיך רבינו לעיין בסיפור נוסף אמר רבינו “סיפור יפה. תודה רבה, בהצלחה רבה”.
מצו"ב תיעוד -
הגאון הגדול רבי יהודה שוויי שליט"א ראש ישיבת פילדלפיה וחבר מועצגה"ת דאמריקה עלה להתייעצות במעונו של מרן גאון ישראל הגר"ד לנדו שליט"א וסיפר לו על החיזוקים הגדולים בכל עולם התורה בארה"ב בעקבות מסע החיזוק ההיסטורי שערך שם מרן.
-
אירועי השבוע במעונו של מרן גאון ישראל
כל אירועי השבוע שהתקימו בחצרו של מרן גאון ישראל הגר"ד לנדו שליט"א
ראש כוללי כתר תורה הרה"ג ר’ יחזקאל אברמוב, וראש כולל שיח יצחק הרה"ג ר’ ישעי’ לוינשטיין נכנסו להתייעצות וברכה עם רבינו שליט"א שנושא את משא הכוללים על שכמו.
ביום א השתתף רבינו הגדול מרן גאון ישראל רבי דוב לנדו שליט"א בשמחת השבע ברכות לנכדת הרב יהודה יברוב מזכיר ועדה הרוחנית ביתד נאמן עם בן החברותא של רבינו רבות בשנים הרב משה ליבנה.
כמו"כ השתתף רבינו במעמד חנוכת הבית “בית וסרמן” בישיבת סלבודקה ואף נשא דברים.
ביום א’ בערב נערך במעונו של רבינו הגדול מרן גאון ישראל רבי דוב לנדו שליט"א ובראשותו כינוס מיוחד של הרחבת גבולות הקדושה ע"י ישיבת ר’ חיים שע"י ‘חבורת מקבלי עול תורה’ ככלות השלושים לפטירתו של רבינו הגדול מרן ראש הישיבה הגרי"ג אדלשטיין זצוק"ל, בהשתתפות נשיא החבורה מרן ראש ישיבת סלבודקה הגאון רבי משה הלל הירש ומרנן הגאון רבי שמעון גלאי, הגאון רבי ישראל בונים שרייבר הגאון רבי חיים פרץ ברמן, הגאון רבי צבי יהודה אדלשטיין הגאון רבי ישראל אדלשטיין והגאון רבי אברהם ישעיה אדלר. בסיום הכינוס כתבו גדולי הדור מכתב לחיזוק הארגון.
לאחר הכינוס נשאר הגאון רבי חיים פרץ ברמן מר"י פוניבז’ להתייעצות בעניני השעה עם רבינו הגדול שליט"א
על משמר החינוך הטהור:
על רקע הדיונים ביחס לממ"ח עלו למעונו של רבינו הגדול מרן גאון ישראל רבי דוב לנדו שליט"א להתייעצות דחופה מרן ראש ישיבת סלבודקה הגרמ"ה הירש ומרן ר"י חברון הגר"ד כהן יחד עם מנכ"ל החינוך העצמאי הרב אליעזר סורוצקין במהלכה דנו על האתגרים בשדה החינוך ועל הדרך בה יש לפעול.
בערב השתתף רבינו הגדול מרן גאון ישראל הגר"ד לנדו בשמחת האירוסין ואף קרא את התנאים לתלמידו ומקורבו הבה"ח נבנצאל, נכד הגאון הגדול רבי אביגדור נבנצל.
ביום ג’ בערב השתתף רבינו בשמחת השבע ברכות לתלמידו הרב ישעיה פרנקל נו"נ לאדמו"רי סטריקוב
זקן המשגיחים מרן הגאון רבי אברהם פולק משגיח ישיבת סלבודקה נכנס אמש (יום ד’) להזמין את רבינו לשמחת נישואי נכדו.
הגאון הגדול רבי יהודה שוויי ראש ישיבת פילדלפיה וחבר מועצגה"ת דאמריקה עלה היום להתייעצות במעונו של רבינו מרן גאון ישראל הגר"ד לנדו וסיפר לו על החיזוקים הגדולים בכל עולם התורה בארה"ב בעקבות מסע החיזוק ההיסטורי שערך שם מרן שליט"א
הגאון רבי מנחם מנדל שפרן מתברך ממרן רבינו שליט"א
|-קרדיט: קבוצת ‘מנחת דבר’ - קבוצת החדשות מבית מרן גאון ישראל הגר"ד לנדו שליט"א-|
-
הרב מנחם לנדו נכדו נאמן ביתו של ראש ישיבת ‘סלבודקה’ הגאון רבי דב לנדו - בסוד שיח עם סגן שר התחבורה אורי מקלב מ’דגל התורה’, בשולי שמחת השבע ברכות לנכדת הרב יהודה יברוב מזכיר הוועדה הרוחנית של עיתון ‘יתד נאמן’. (זופניק)
-
הגאון הגדול רצ"י אדלשטיין ר"י ארחות תורה בהתייעצות עם רבינו מרן גאון ישראל הגאון רבי דב לנדו (מנחת דבר).
-
יצויין כי הרב מקלב התברך ממרן גאון ישראל הגר"ד לנדו שליט"א לאחר האירוע הנ"ל
-
ב’איצקוביץ’’ ציינו את ברכתו של מרן גאון ישראל שליט"א לח"כ הרב אורי מקלב.