הצעה לעשות סיקור מקיף על עולם הישיבות
-
שכל המשתמשים כל אחד יביא את המידע שלו על כל ישיבה מיהם הרבנים ומה תפקידם באיזה שנה הוקמה הישיבה מיקום הישיבה כמות הבחורים וכן שאר הפרטים. לדוגמה (שמות בדויים)
ישיבת-תורה תמימה משיבת נפש
ראש הישיבה-הרב אברהם כהן (רמ שיעור ג)
רמ שיעור ב-הרב יצחק לוי
רמ שיעור א-הרב יעקב שוורץ
משגיח-הרב ראובן פרידמן
משגיח קטן-הרב שמעון לוין
ראש בקיאות-הרב לוי ישראל
הישיבה הוקמה-בשנת תשפד
כתובת הישיבה-השוטר 8 קרית ספרוכל ישיבה תהיה בפוסט נפרד ומי שיודע שהפרטים נכונים שיעשה לייק ומכמות מסוימת של לייקים (נניח 10) אז המידע יקלט ויכנס למקום שבו אין אפשרות לשנות אלא רק לצפות בנתונים, ואם יש טעות או שינוי (לדוגמה רב פלוני עבר מישיבה פלוינית לישיבה אלמונית) אז שידווחו במקום המתאים וכשיהיה מספיק לייקים (לבחינת האמינות) המידע יכנס וישונה.
אני חושב שאם יעשו זאת, תוך כשנה יהיה כאן בפורום פארנצעס מידע זמין ומדויק על כל עולם הישיבות (אפילו על ישיבות קיבוץ וכדומה), וכך אנשים שמבררים על ישיבה מסוימת יוכלו להיכנס לכאן ולצפות בפרטים על הישיבה שירצה -
@אייס תתיג את @יוסי-וייס הוא מומחה בכגון דא
כמו"כ כדאי שיוסיף לאיזה קהל פונה הישיבה לדוגמא ליטאי פרום / ליטאי מודרני /ליטאי קלאסי/ כלל חסידי/ חסידי ספציפי(בעלזא /ויזניץ) / ספרדי מודרני / ספרדי ישיביש / ספרדי קלאסי / וכן על זה הדרך -
@חסיד-ליטאי וכמובן גם אם זה ישיבה גדולה או ישיבה קטנה
@יוסי-וייס אם תוכל לעזור לרעין שלי לקרום עור וגידים אני אשמח (אני מאמין שעוד אנשים ישמחו) -
אוכל לערוך טבלה מסודרת, רק תעלו את המידע וכשיצתבר נערוך טבלה.
-
-
@אייס גם על ישיבות שנסגרו במהלך הזמן, או שרק על ישיבות שעכשיו פתוחות.
-
יש לי הרבה מה לשתף בנוגע לישיבות רק שאני לא יכול כתוב תגובה בנושא שפתחו.
מתי יפתחו לי את התגובות? -
@כל-הנייעס אמר בהצעה לעשות סיקור מקיף על עולם הישיבות:
מתי יפתחו לי את התגובות?גם לי אין את האפשרות להגיב שם, מה אפשר לעשות?
-
@אייס אמר בהצעה לעשות סיקור מקיף על עולם הישיבות:
@אייס, @כל-הנייעס לא הבנתי את הבעיה, אם תוכלו להסביר יותר טוב. (לא נותנים לכם להגיב בנושא איפה שכתבתי 2 ישיבות, והרי אייס בעצמו פתח את הנושא הזה. ואם לא נותנים לכם בכל נושא, אז איך אתם כותבים פה עכשיו?)
-
@אונגוואר אמר בהצעה לעשות סיקור מקיף על עולם הישיבות:
(לא נותנים לכם להגיב בנושא איפה שכתבתי 2 ישיבות, והרי אייס בעצמו פתח את הנושא הזה. ואם לא נותנים לכם בכל נושא, אז איך אתם כותבים פה עכשיו?)
בדיוק זה הבעיה.
וכמוך גם אני לא הבנתי למה לא נותנים לנו לכתוב? -
@אונגוואר אמר בהצעה לעשות סיקור מקיף על עולם הישיבות:
@אייס, @כל-הנייעס לא הבנתי את הבעיה, אם תוכלו להסביר יותר טוב. (לא נותנים לכם להגיב בנושא איפה שכתבתי 2 ישיבות, והרי אייס בעצמו פתח את הנושא הזה. ואם לא נותנים לכם בכל נושא, אז איך אתם כותבים פה עכשיו?)
אני מצרף צילום מסך
איפה שמודגש חסר האופציה של תגובה / ציטוט
אם מישהו מהמנהלים יוכל לסדר זאת אני רוצה להכניס מידע על ישיבות ואין לי אפשרות -
@אייס אצלי יש ותמיד גם אפשר למעלה בתחילת הנושא לעשות תגובה לא תגובה למשתמש הקודם אלא תגובה לנושא
-
@אונגוואר לגבי הישבות מאור התורה ולב[יסודות התורה]. תוסיף שמאור התורה בסגנון ספרדי מודרני ולב בסגנון ספרדי ישיבש.
וכיון שאני לא יכול לכתוב שם פוסט אני יכתוב כאן ואשמח עם מישהו יוכל להעביר לשם את הפוסט.ישיבת אבני נזר
בנשיאותו של הגרי"ז כהן. ראשי הישיבה הם הגר"א חמוי והגר"מ הראל, בתפקיד המשגיח הגר"ר זיאת.
הישיבה נפתחה לפני שנתיים בתשפ"א, וכיום מונה 120 בחורים שנכון לשנה אין עדיין ש"ג בישיבה.
ש"א 60 בחורים. ש"ב 40 בחורים. קיבוץ 20 בחורים שבאו מטובי הישיבות בניהם מישיבת יסודות במושב.
סגנון עדיין לא ברור, אבל ככל הנראה הישיבה הולך להיות בגנון ספרדי ישיבש -
ישיבת עטרת שלמה - קריית הישיבה
הישיבה הגדולה ממוקמת בכפר הנוער שדה חמד בראשון לציון,
בשנת תשע"ד ייסד הרב שלום בער סורוצקין את הישיבה הגדולה במטרה שתהווה המשך לישיבת טעלז שנכחדה בשואה.
בישיבה לומדים כ-900 בחורים.
צוות הישיבה
ראשי הישיבה הם הרב חיים פיינשטיין, הרב חיים מרדכי אוזבנד, הרב הרב שלום בער סורוצקין.
הר"מים הם: הרב מרדכי ויזל, הרב יהושע ויינברגר, הרב אליעזר לוי, הרב דוד שרייבר, הרב יהודה יצחק ברמן, הרב שמעון יחזקאל סורוצקין והרב מנחם זאב חסידה.
ראשי הקיבוץ הם: הרב דוד כהנוביץ’ והרב יהושע רובינשטיין.
ראש בקיאות: הרב יצחק אילן.
משגיחי הישיבה הם: הרב יוסף דייויס והרב משה קליינמן.
המשגיחים הקטנים בישיבה הם: הרב אריאל ברונר, הרב דב שמעון, הרב הרב משה פרידמן, הרב אברהם צבי פוברסקי.
דרך הלימוד
שיטת הלימוד בישיבה מבוססת על שיטת ישיבת מהרי"ל הכוללת לימוד איטי ויסודי ומתמקדת בחשבון שיטות הראשונים בסוגיה, רבים מצוות הישיבה הם מתלמידיו של הרב חזקיהו יוסף שרייבר, הישיבה נחשבת לאחת הישיבות הגדולות והמובילות בעולם הישיבות ומתייחדת ברמת לימוד גבוהה בעומק העיון, על צוות הישיבה נמנים בכירי הר"מים בעולם הישיבות.
בסדרי ב’ וג’ מונהג בישיבה לימוד מהיר המבוסס על ‘הספקים’. כמו כן בסוף כל זמן מתקיימת חזרה כללית בשבוע אחד על כל הנלמד באותו זמן המכונה “מסכתות”, וכן ישנה בישיבה תוכנית חזרה חודשית על המסכת שנלמדה בשנה שעברה המכונה “עתיקתא”.סגנון הישיבה ליטאי קלאסי.
-
@יאיר-32 אמר בהצעה לעשות סיקור מקיף על עולם הישיבות:
הישיבה הגדולה ממוקמת בכפר הנוער שדה חמד בראשון לציון,
בשנת תשע"ד ייסד הרב סורוצקין את הישיבה הגדולה במטרה שתהווה המשך לישיבת טעלז שנכחדה בשואה.הרב שלום בער סורוצקין
-
@כל-הנייעס חסר לי המיקום
וחוץ מזה יש נספח להערות על מנת לשמור את הראשי בצורה נקיה שיוכלו לקרוא טוב אודות הישיבה
https://parenches.ovh/topic/1427/נספח-לתגובות-על-סיקור-עולם-הישיבות/7 -
-
-
@חסיד-ליטאי כתבתי את זה כאן כי אני לא יכול לכתוב בנספח וגם לא בשרשור הראשי.
לגבי המיקום דקה ואני רושם לך
עריכה: הישיבה ממוקמת ברחוב זלוטי ברמת שלמה [הרכס]
אגב כתבת שכרגע סגנון הישיבה הוא ספרדי ישיבש וזה נראה מוזר תשנה לאיך שאני כתבתי -
ישיבת קול אליהו / רכסים / סופר
קצת על העבר:
הישיבה הוקמה בשנת ה’תשנ"ט בקרית יערים טלזסטון, על ידי איש העסקים דוד דרויש.
בעקבות חיכוכים בין ראש הישיבה לבעלים בעיקר סביב סוגיית משגיח בישיבה עזבו ראש הישיבה יחד עם רוב הצוות והבחורים והישיבה נפתחה מחדש בקרית חינוך “אור חדש” ברכסים.
בשנים הראשונות הישיבה הייתה ללא שם ייחודי ונקראה ‘ישיבת רכסים’ על שם מיקומה.ראש הישיבה בעבר הרב אליהו ציון סופר. ראש הישיבה כיום הרב יצחק סופר [בנו של הרב אליהו סופר {@חסיד-ליטאי כדאי להוסיף את זה}].
מאפייני הישיבה הם
1- היעדרו של משגיח מתוך אידיאל של נתינת אימון בבחורים,
2-ואי קבלת בחורים חדשים לישיבה לאחר תחילת הלימודים בשיעור א’ (למעט מקרים חריגים).ראש הקיבוץ - הרב אהרן טולדינו.
הרמי"ם - הרב אהרן עובד, הרב אהרן בר אור, הרב יעקב יגאל בנבנישתי, הרב מאיר חמיאל, הרב אלחרר, הרב ישי ישראל, הרב סולטן.
המשיבים - הרב אהוד חזיז, הרב מור, הרב יהוידע לוי, הרב יהונתן שרמן, הרב פופוביץ’.מיקום: קרית חינוך אור חדש רכסים.
מספר בחורים: 650
סגנון: אין סגנון אחד יש הכול. [ספרדי פרומער - קלאסי - מודרני - ישיבשער. הישיבה מקבלת את כל הסגנונות בכוונה תחילה] -
מצאתי אפשרות להגיב גם כשלא מופיעה האפשרות הזו
צריך להדגיש מילה באותו נושא ואז מופיע האפשרות לצטט ולעשות ציטוט ואז נפתח תגובה ואז צריך למחוק את כל מה שמופיע בתגובה למלאת ולאשר
בהצלחה